think-cell versie 7 is uit

Veel nieuwe functies in think-cell versie 7

think-cell versie 7 is uit en zit vol met nieuwe functies. Hieronder staan de meest belangrijke genoemd. In week tien zullen nieuwe video’s worden vrijgegeven voor de think-cell training. Dit zijn nieuwe video’s waarin de nieuwe functies worden besproken en een algemene video waarin alle nieuwe functies voor intensieve gebruikers getoond worden.

Office 2016
Think-cell 7 is volledig compatible met Office 2016, zowel de 32 als de 64 bit versie. Vanzelfsprekend werkt think-cell 7 ook met alle overige huidige versies van Office en Windows. Het is daarom sterk aan te raden om over te stappen naar think-cell 7. Deze versie is onderdeel van uw abonnement en kan daarom zonder extra kosten geïnstalleerd worden.

Grafiek opties

 • Aggregeer gegevens naar een aparte Other serie vanuit het context menu van het segment. Dit is mogelijk in kolom, Mekko, vlak en combinatie diagrammen. Voeg elementen toe, of verwijder deze eenvoudig door een handgreep te verslepen.

Aggregeer gegevens naar een aparte Other serie met think-cell versie 7

 • Sorteer categorieën op totalen direct vanuit het drijvende menu.

Sorteer categorieën op totalen met think-cell versie 7

 • Vergroot of verklein gegevens bubbels in bubbel diagrammen door de handgreep van een bubbel te verslepen. De overige bubbel worden automatisch bijgewerkt met behoud van de correcte ratio’s.

Vergroot of verklein gegevens bubbels in bubbel diagrammen met think-cell versie 7

Vergroot of verklein gegevens bubbels in bubbel diagrammen met think-cell versie 7

 • Pas de referentie grootte van de bubbel grootte legenda aan door de handgreep te verslepen.
 • Schakel eenvoudig tussen absolute en relatieve representaties bij gestapelde, 100% en vlak diagrammen
 • Verplaats alle Gantt diagram datum onderdelen gelijktijdig door Ctrl+A in te drukken terwijl een kolom, mijlsteen of proces is geselecteerd.

Opmaak en stijl

 • Maak een keuze uit de volledige set Microsoft Office ontwerp sjabloon kleuren om uw think-cell grafieken op te maken. Als compatibiliteit met Office 2003 gewenst is, is het mogelijk om een beperkt kleurschema te selecteren in het drijvende menu van de grafiek.
 • Pas uw grafieken aan op maat met het think-cell stijl bestand. Hiermee kunt u een consistente look-and-feel maken. In versie 6 was er al de optie om de standaardkleuren voor segmenten en kleurschema’s aan te passen. In versie 7 van think-cell kunt u zelf uw lijnkleuren en lijnstijlen, pijlen, bubbel vulling, Harvey ballen en selectievakjes definiëren. Het is zelfs mogelijk om hiervoor afbeeldingen te gebruiken.

Label inhoud

 • Labels in het gegevensblad mogen nu tot 255 karakters lang zijn, zonder dat ze afgebroken worden in de grafiek.
 • Maak ondubbelzinnige grafieken door jaartallen met vier getallen te tonen op specifieke as-labels, en tegelijkertijd 2 cijferige jaartallen op alle andere.
 • Speciale op verzoek van Aziatische gebruikers en de gebruikte munt conventies zijn de 104, 108en 1012 notaties nu beschikbaar in de omvang (magnitude) selectielijst.

User interface verbeteringen

 • Drijvende werkbalken worden nu aan de rechterkant van de muisaanwijzer geopend. Op deze manier zitten ze de elementen niet in de weg.
 • Krijg gemakkelijk toegang tot cel opmaak vanuit de gegevensblad werkbalk met de nieuwe opmaak knop.

Tot slot
Alle besproken functies zijn vanaf week 10 beschikbaar in de think-cell (eLearning) trainingen. Voor bestaande klanten zullen deze video’s zonder extra kosten worden toegevoegd aan de bestaande training. Mocht u vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Klik hier voor meer informatie over de think-cell training

Meer info: 085 877 05 58