Kennemer Business Autotestdag 2015 groot succes

Op 18 mei 2015 heb ik deelgenomen aan de Kennemer Business Autotestdag. Dat was een zeer leuke en enerverende netwerkdag met veel mooie auto’s.

Samen met Judith Bol van Judith Life Coaching werd ik ’s ochtends verrast met een Jaguar XF 2.2D, beschikbaar gesteld door Jager Auto Heemskerk. Ik moet eerlijk toegeven dat het wel weer even lekker was om in een lage auto te rijden na alle crossovers. En wat een fijne motor. Zonder dat je het voelt rij je 120 km/h en zie je nog ergens een klein autootje in je spiegel. Die auto die dus achter je stond bij het stoplicht.

Luxe en innovatie kennen geen grenzen. Ik ben altijd al meer van de knopjes geweest dan van de motoren, maar als je de interieurverlichting aan kunt doen door eroverheen te aaien (ja echt), dan hoeft het knopje zelfs niet meer zo voor mij. Ik ben geen auto expert, maar dit was gewoon een fijne auto.

Op naar de lunch bij Crown Business Center in Haarlem.

In de middag, toen het heel hard regende en je beter maar niet van de exterieur van je auto kon gaan genieten, gingen we naar de oude Suiker fabriek (Sugar City) in Halfweg om de met de middag auto op de foto te gaan. Op het moment van schrijven heb ik die foto’s nog niet gezien, maar de entourage was echt geweldig. De Kia Sorento die beschikbaar was gesteld door Rustman Autobedrijf Haarlem mocht met ons op de foto. Daarna hebben we hem de stromende regen in gereden om ons naar Noordwijk aan Zee te brengen. In Noordwijk hebben we hem even tot rust laten komen met uitzicht op zee terwijl wij koffie dronken.

Tijdens het inparkeren viel het mij op dat er steeds een Kia persoontje meevliegt, want Kia heeft naast de achteruitrijcamera ook nog een bovenaanzicht als je aan het parkeren bent. Heel handig. Zeer sterke auto, met enorm veel ruimte en een mooi uitzicht over de weg. Net als het een beetje saai begint te worden denk je even de bescherming van het dakraam naar achteren te doen met een knopje. Helaas gaat het dak dan ook direct open. Leuk Judith, als we 120 rijden in de stromende regen! Maar het muzieksysteem in de Kia maakte dit kleine technische oneffenheidje weer goed. Wat een geluid! En wat kunnen wij goed zingen, de jaren ’80 en ’90 zijn dankzij digitale radio (DAB+), Infinity speakers en onze zangkunsten tot in de wijde omgeving te horen geweest.

In elk geval waren we toen weer wakker voor de afsluiting van de dag: de borrel. Vlug aan de wijn op het prachtige landgoed van Beeckestijn in Velsen-Zuid. Na heel wat praten (en een paar wijntjes, ik moest nog rijden helaas) kwam het aspergediner. Zeer geslaagd!

Hierna was het tijd om weer in het eigen stalen ros te stappen en een geweldige dag af te sluiten.

Kennemer Business: Hartelijk dank voor deze dag!

Meer info: 085 877 05 58