Gratis Office 365 ProPlus voor het onderwijs

Microsoft heeft bekend gemaakt dat Leerkrachten, leerlingen en studenten gratis gebruik kunnen maken van Office 365 ProPlus als de onderwijsinstelling (WO, HBO, MBO, Voorgezet Onderwijs of Basisonderwijs) Office 365 Education in het bezit heeft.

Hoe werkt dit nu?
Zo lang als de leerling op school zit of de leerkracht/onderwijzer op school werkt, kan hij/zij gratis gebruik maken van Office 365. De onderwijsinstelling heeft zelf het beheer over Office 365 (kan dus zelf gebruikers beheren/aanmaken, verwijderen etc). Medewerkers en leerlingen kunnen dan zich aanmelden met hun gebruikersnaam (email adres) en wachtwoord. Na het aanmelden kunnen zij direct de Office programma’s downloaden.

Alternatief als de onderwijsinstelling geen Office 365 licentie heeft
Het is voor leerlingen leerlingen ook mogelijk om Office 365 ProPlus te gebruiken als de onderwijsinstelling dit afneemt via een licentiepartner. Hieraan zijn wel kosten verbonden en de functionaliteit is zeer beperkt (Enkel Office 365 ProPlus voor de desktop)

Verschillen tussen de twee opties
Onderstaande tabel geeft weer welke functies gebruikers krijgen die bij een instellingen werken die gebruik maken van Office 365 en een instelling die gebruik maakt van de licentie partner optie.

Table

Conclusie
Microsoft heeft veel opties voor scholieren en medewerkers, maar deze hebben wel restricties zoals hier duidelijk zichtbaar wordt. Software is vaak complex, maar licenties ook en er valt veel te besparen en te leren over dit onderwerp. Wilt u meer weten over licenties of Office 365, dan kunt u altijd contact met mij opnemen om de mogelijkheden over bijvoorbeeld een onafhankelijke licentiescan te bespreken.

Meer info: 085 877 05 58